La direcció de RTVE ultima una redistribució dels diferents teleinformatius territorials en desconnexió. En concret, els tradicionals informatius de les 14 h de La 1 quedaran reduïts a una durada de 12 minuts. Per la seva part, l’informatiu de les 16 h, just després del Telediario, s’anirà incrementant conforme es vagi completant la desescalada. L’objectiu és oferir en conjunt 39 minuts d’informatius territorials, com abans de l’estat d’alarma decretat pel coronavirus, recalca l’ens en un comunicat.

En el cas de Catalunya i Canàries, les emissions en desconnexió a La 1 serien les mateixes que per a la resta de l’Estat, però s’ampliarien noves franges a La 2.

Els responsables de RTVE s’han reunit aquest dilluns amb el comitè intercentres per explicar la nova oferta d’informatius territorials, negant la voluntat de disminuir les emissions dels centres territorials.

En la reunió han participat el director general corporatiu de RTVE, Federico Monterio; el director d’informació i actualitat, Enric Hernàndez; el director de TVE, David Valcarce, i la directora de RNE, Paloma Zuriaga. A més, han informat del pla de desescalada de l’ens i la progressiva recuperació de la programació.