La direcció dels serveis informatius de TVE ha anunciat canvis en fins a sis corresponsalies de la televisió pública: Jerusalem, Rabat, Brussel·les, Lisboa, Mèxic i Bogotà. Tots els relleus s’executaran al juliol, excepte el de la corresponsalia de Portugal, al juny.

De tots els canvis, el que ha cridat més l’atenció és el de la corresponsalia d’Orient Mitjà. Yolanda Álvarez va ser notícia el passat estiu quan, arran de la cobertura que feia dels atacs de l’exèrcit d’Israel a Gaza, va ser acusada per l’ambaixada del país a Espanya de ser “corretja de transmissió”. Inicialment, l’aleshores director d’informatius, Julio Somoano, va decidir treure Álvarez de Gaza, però el rebombori generat el va fer rectificar i la periodista va poder tornar a cobrir el conflicte des del terreny.

Yolanda Álvarez serà rellevada per Óscar Mijallo, que de 2007 a 2010 ja va ser corresponsal a Jerusalem, i actualment ho és a Bogotà, on el substituirà Nuria Ramos.

Per la seva part, Gemma García, la feina de la qual també havia estat qüestionada des del Marroc, deixarà la corresponsalia de TVE al Magrib i serà substituïda per Erika Reija, de la secció d’internacional dels Telediarios.

A Brussel·les, Álvaro López de Goicoechea tornarà al País Basc i el seu lloc l’ocuparà José Ramón Patterson; a Lisboa, Sanda Urdín serà substituïda per Iñigo Herráiz, mentre que a Mèxic Sagrario García-Mascaraque deixarà la corresponsalia en mans de Vicenç Sanclemente, actualment director del programa Repor, que ja va ocupar el lloc de 1995 a 1997.