La cadena pública estatal se sent “legitimada” a optar als drets esportius d’emissió d’un partit de la Lliga de Campions a la setmana, ja que entén que compleix amb la seva obligació de “servei públic” d’emetre esdeveniments esportius d’interès general. TVE respon d’aquesta manera a la denúncia de Telecinco per optar als drets d’emissió d’aquesta competició futbolística.

En un comunicat, el grup presidit per Alberto Oliart assegura que RTVE defensa l’interès i el valor de la televisió pública i, precisament per aquest motiu, ha decidit optar als drets de la Lliga de Campions per oferir en obert els partits dels dimarts, després que el partit de dimecres es deixi d’emetre per la FORTA i passi a emetre’s en una plataforma de pagament.

RTVE afegeix que l’oferta s’ha fet conjuntament amb TV3 i sempre en el marc del que permet la llei. L’ens públic assegura que no ha tingut coneixement formal de la denúncia de Telecinco, que emmarca en la voluntat de la cadena de Fuencarral “d’alterar i pertorbar el desenvolupament d’un procés d’adquisició de drets esportius que transcorre amb tota normalitat”. A més, RTVE recorda que les ofertes són secretes, de manera que “difícilment es pot licitar per sobre del preu”.