El passat febrer, el Govern espanyol va avançar la seva intenció d’utilitzar la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), accionista de la Corporació RTVE i de l’agència Efe, perquè aquestes compartissin serveis i “economies d’escala” per augmentar l’eficiència i reduir alguns costos de duplicitats.

Doncs bé, aquestes “sinergies” entre l’agència i l’ens públic podrien passar perquè Efe, TVE i RNE compartissin un únic corresponsal fora de l’Estat. Segons PRNoticias, algunes corresponsalies de l’ens tancaran i seran cobertes per periodistes de l’agència. Les primeres que podrien desaparèixer són les de l’Amèrica Central, l’Amèrica del Sud i l’Àfrica.

El digital explica que RTVE, que ja ha traslladat a la plantilla que no té sentit tenir un corresponsal de cada mitjà al mateix lloc, ha començat les converses amb Efe. Amb tot, el procés de compartir corresponsalies tampoc seria immediat, doncs han d’avisar els corresponsals amb tres mesos d’antelació perquè deixin el seu lloc.

Cal recordar que, durant la campanya electoral de les passades eleccions estatals, l’aleshores vicesecretari general de comunicació del PP, Esteban González Pons, va plantejar “a efectes organitzatius” integrar l’agència Efe dins de RTVE.