La direcció de RTVE ha rebaixat l’impacte de la ‘redistribució horària’ dels teleinformatius territorials de La 1 en desconnexió que havia anunciat, després de les mostres de rebuig rebudes, entre elles de la molts centres territorials i també dels tres consells d’informatius de l’ens.

En concret, si la intenció era que l’edició de les 14 h durés uns 12 minuts i la de les 16 h uns 27 (amb un pes invers al d’abans de l’estat d’alarma), ara s’ha establert que a partir de setembre cada edició duri uns 18 minuts, avançant l’emissió a les 13.55 i les 15.55 h, respectivament. L’objectiu, diu l’ens en un comunicat, és perllongar les emissions fins als 20 minuts quan la situació sanitària permeti els centres territorials completar el pla de desescalada.

Actualment, arran del decret d’estat d’alarma pel coronavirus, la gran majoria de centres territorials han reduït els informatius i ofereixen dues edicions d’uns 12 minuts cadascuna. Una de les excepcions és TVE Catalunya, que manté el minutatge habitual.