El reporter gràfic Jordi Borràs va ser agredit i increpat per un grup d’assistents al míting de Falange del passat dissabte a la plaça Universitat de Barcelona. El fotoperiodista, amenaçat per membres de l’extrema dreta des del passat 12 d’octubre, va ser reconegut per un grup de falangistes, que va voler impedir que fes la seva feina, segons va explicar ell mateix via Twitter.

Borràs afirma que, després de ser colpejat per l’esquena per un dels assistents, va anar a buscar als Mossos d’Esquadra que vigilaven des de fora la plaça, els quals li haurien respost “fes fotos de lluny i no provoquis”. Les seves peticions perquè identifiquessin la persona que l’havia colpejat i garantissin el seu dret a treballar amb seguretat va ser “ignorat”, segons afirma.

Posteriorment, després de ser increpat de nou per un falangista, dos Mossos s’hi van acostar, però per identificar Jordi Borràs. Una hora més tard i després de demanar-ho fins a quatre vegades, la policia va identificar la persona que va colpejar el fotoperiodista, segons explica aquest.

“El mosso m’ha dit que denunciés. Li he dit que si amb vuit mesos no han actuat per denúncia d’amenaces de mort, denunciar això és perdre el temps”, apuntava al final del relat dels fets.

L’actitud dels Mossos, en entredit

El passat novembre, Jordi Borràs i el periodista Bertran Cazorla van demanar als Mossos que garantissin el dret a la informació dels ciutadans i el dret a la seguretat dels informadors. La petició es va produir arran d’una concentració d’activistes d’ultradreta davant el consolat grec de Barcelona en el 75è aniversari de la Nit dels Vidres Trencats, on alguns dels assistents van intentar impedir que Cazorla fes fotografies.

Davant d’aquests fets, un agent de la Brigada Mòbil que vigilava la concentració li va preguntar si era en Jordi Borràs, i un cop aclarit que no ho era, el va advertir que ell mateix s’encarregaria d’imputar-li un delicte de desordres si algun dels concentrats l’agredia i la policia havia d’intervenir per preservar la seva integritat física o en algun altre aldarull que es pogués produir.

En un comunicat conjunt, Bertran Cazorla i Jordi Borràs afirmaven que les seves denúncies de les males pràctiques policials no podien ser excusa per prendre “menys seriosament” la seva protecció davant de qualsevol possible atemptat a la seva integritat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram