La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha anat una mica més enllà que els sindicats de Mossos d’Esquadra. Com aquests, el CSIF també ha denunciat l’Està passant de TV3 pel gag en què es feia un símil amb gossos per satiritzar sobre l’actuació dels Mossos, el qual ja està essent investigat per la Fiscalia.

Però a més, el sindicat de funcionaris ha denunciat el programa Polònia per un esquetx, emès el 24 d’octubre, on agents de la Policia espanyola i els Mossos interpretaven i ballaven una versió de la darrera cançó del grup Manel, Boy band, rebatejada com a Poli band, amb el mateix estil visual que el videoclip original.

Així doncs, el CSIF ha presentat una denúncia davant la Fiscalia contra TV3 i els “protagonistes” dels gags emesos en els dos programes produïts per Minoria Absoluta per un suposat delicte d’odi i un altre d’injúries a funcionaris públics amb publicitat.

L’organització considera que “el que ha passat no es pot emparar en els criteris de la llibertat d’expressió, ni en un suposat animus iocandi. Al seu entendre “el llenguatge no verbal dels intervinents” identifica el missatge “amb un clar animus laedendi” (intenció de lesionar) cap a les institucions policials i l’estat de dret, “sobretot si el missatge es difon des d’una posició de superioritat en el domini del mitjà i té una capacitat d’influència suficient”.

El CSIF afirma que amb aquests gags els policies “veuen lesionada la seva protecció dels béns jurídics tutelats per l’honor, dignitat i no discriminació”, i que s’han produït “actes de menyspreu, descrèdit o humiliació, que inciten a l’enaltiment de la violència física o psíquica”.