L’editor i director d’El Punt Avui, Joan Vall Clara, ha reestructurat i ampliat l’equip directiu de la redacció del diari, en el qual ha decidit delegar totes les funcions del dia a dia. Aquesta reorganització es concreta en una direcció executiva paritària formada per 26 periodistes (14 homes i 12 dones) que de forma col·legiada hauran de comandar els canvis per assolir els objectius que es planteja l’editora.

Aquests objectius, són: fusionar les redaccions de l’edició impresa i la digital per optimitzar recursos i potenciar el web; aprofundir en l’aposta pels continguts propis i de gran format en el paper; millorar la coordinació entre El Punt Avui, L’Esportiu, La República, L’Econòmic i Catalonia Today, tant en les versions impreses com en les digitals, i recuperar la mirada de comarcalitat sobre el territori.

La reestructuració

La nova direcció periodística executiva s’organitza en dos grups amb funcions diferents. La direcció de seccions administra espais informatius sobre els quals actuen amb plena sobirania de decisions i tenen equips de periodistes al seu càrrec. Els caps són David Brugué (nacional), Dolors Bellés (Europa-món) i Xevi Castillón (cultura i espectacles) per a la informació d’àmbit nacional. Per a les seccions que coincideixen amb productes, els nous directors són Anna Puig (edició de Girona), Xevi Masachs (L’Esportiu) i Pere Bosch (La República).

La direcció de seccions es completa amb Paco Espiga i Teresa Márquez (nacional); Anna Balcells i Raül Garcia (Europa-món); Guillem Vidal i Maria Palau (cultura i espectacles); Núria Astorch i Ure Comas (edició de comarques Gironines); Jordi Camps i Joan Martí (L’Esportiu); Mercè Ribé i Carina Filella (La República); David Portabella (delegat a Madrid), i Tura Soler (especialitzada en informació policial).

Per la seva part, la direcció adjunta la formen Toni Brosa, Toni Romero, Xevi Sala, Susanna Oliveira, Carles Sabaté, Irene Casellas, Sara Muñoz i Lluís Simon. S’encarregaran de controlar l’opinió, els grans formats i les sèries per impulsar la transformació del producte i coordinaran els aspectes comuns del dia a dia informatiu.

La remodelació es completa amb el nomenament d’Emili Gispert i Toni Muñoz com a vicepresidents d’Hermes Comunicacions, que acompanyaran Vall Clara en la direcció estratègica de l’editora.

Objectiu, lideratge el 2029

Joan Vall Clara va presentar dilluns la remodelació durant la primera assemblea informativa conjunta per als treballadors de les tres empreses periodístiques (Hermes Comunicacions, Maig 2011 i Edicions Abril 2019), editores d’El Punt Avui, Catalònia Today, La República, L’Esportiu i L’Econòmic.

L’editor va destacar que els canvis no són un objectiu en si mateixos, sinó la conseqüència de voler afrontar amb la màxima ambició el futur. “Fem els canvis amb la idea d’aconseguir el lideratge de la informació a Catalunya per a l’any 2029 [quan celebra el 50è aniversari], i els farem en el marc de la nostra economia”, va apuntar danvatn el conjunt de la plantilla.

“No us deveu a ningú més que a la vostra professionalitat. A mi, al que menys”, va dir Vall Clara als periodistes en la reunió de dilluns. “No em demaneu línies editorials. No en donaré cap. Grateu-les, com jo, en els nostres orígens i us hi manteniu fidels”, reblava.

Joan Vall Clara: “Si ha de caure un diari, El Punt Avui seria l’últim a fer-ho, la viabilitat està garantida”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram