Joana Biarnés repassa el material del llibre ‘Disparant amb el cor’, el febrer de 2017 (foto: Imma Cortés).

El Palau Robert de Barcelona acull l’exposició Viatge a un arxiu. Crònica fotogràfica de la descoberta de Joana Biarnés 2015-2019, que mostra la faceta més íntima de la fotoperiodista a través de 130 fotografies d’Imma Cortés. Coorganitzada per la Fundació Photographic Social Vision, la mostra ret homenatge a Joana Biarnés (Terrassa 1935 – 2018) en el primer aniversari de la seva mort.

L’exposició, que es pot visitar fins al 29 de desembre, és la materialització del projecte fotogràfic personal d’Imma Cortés, que el 2015 va iniciar el treball de classificació de l’arxiu analògic de Joana Biarnés.

Es tracta d’un viatge fotogràfic pels últims quatre anys de vida de la fotoperiodista, una etapa en la qual es va reconèixer la seva carrera professional i en què l’autora va tornar a posar en valor el seu propi arxiu. “És molt més que la història d’un arxiu recuperat. És també la crònica del descobriment d’una fotògrafa irrepetible”, diu Cortés sobre l’exposició.

“Estava en boca del sector fotogràfic professional, de la premsa i del gran públic. No havia tingut la sort de conèixer-la en plena carrera fotoperiodística, però ara em tocava estar al seu costat i podia fer un relat íntim d’aquesta ‘segona vida’ amb la seva complicitat”, explica Cortés.