Gairebé mig miler de persones s’han concentrat aquest dimarts a la tarda davant la redacció d’El Periódico en suport de Marc Marginedas, segrestat a Síria per un grup jihadista des del passat 4 de setembre, i per reclamar el seu ràpid alliberament.

Entre els reunits hi havia familiars, amics, companys del diari i col·legues de professió. Les concentracions es repetiran cada dimecres, dia de la setmana en què l’enviat especial del diari va ser segrestat, fins que sigui alliberat. A Madrid, els companys Marginedas també s’han concentrat com a mostra de solidaritat.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Federació de Sindicats de Periodistes, la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya i Reporters senes Fronteres, entre altres organitzacions, han emès comunicats de suport a Marc Marginedas i n’han demanat la seva ràpida posada en llibertat. També a les xarxes socials hi ha hagut nombroses mostres de solidaritat amb les etiquetes#MarcTesperem i #FreeMarc.

El Ministeri d’Interior treballa en el seu alliberament

El director d’El Periódico, Enric Hernández, ha explicat a BTV que inicialment van decidir no difondre el segrest per mantenir la discreció de cara a les negociacions. El canvi de parer ha estat provocat pel fet que els grups jihadistes sospiten que els periodistes estrangers actuen com a espies. Fent públic el seu segrest, es busca tenir ressò i esvair dubtes sobre la condició de professional de la informació de Marginedas.

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat que el periodista d’El Periódico està retingut per una organització “propera a Al-Qaeda”, sense voler entrar en més detalls. Amb tot, ha assegurat que s’està treballant en el seu alliberament “amb la mateixa investigació i actuació operativa que en fets similars”. En aquest sentit, ha recordat que s’ha de ser discret perquè la posada en llibertat sigui “eficaç” i acabi “feliçment”.