Unidad Editorial executarà un expedient de regulació d’ocupació a l’empresa corporativa que implicarà la sortida de 67 persones, el 14% d’una plantilla de 470. Inicialment la direcció proposava acomiadar 98 persones d’aquesta divisió (les que no pertanyen a les redaccions dels mitjans).

El personal afectat serà indemnitzat amb 27 dies de salari per any treballat, amb un topall de 18 mesos, i 3.250 euros lineals. A més, els treballadors amb més d’11 anys d’antiguitat rebran 250 euros per cadascun d’ells.

La plantilla va aprovar la setmana passada el preacord assolit entre la direcció i el comitè d’empresa amb 279 vots favorables, quatre en contra i un en blanc.

El grup argumenta la mesura per causes productives, organitzatives i econòmiques a causa de les dificultats que travessa, agreujades per la caiguda de la publicitat i les vendes de les publicacions per l’impacte de la pandèmia de la Covid-19.

No són els únics acomiadaments a Unidad Editorial en els darrers mesos. Al desembre, el grup va aplicar un ERO a les delegacions d’El Mundo per a 18 de les 31 persones en plantilla; i al juny en va executar un altre per a 19 treballadors de 70 de la divisió de revistes.