L’editora d’El Mundo ha arribat a un acord amb Discovery Networks per llançar un nou canal que substitueixi Veo TV al gener del 2012. El nou canal, del qual se’n desconeix el nom, oferirà sèries d’entreteniment de no ficció i serà complementari al catàleg internacional que té Discovery en televisió de pagament, segons va anunciar aquest dimarts Unidad Editorial. L’editora s’ha reservat l’elaboració dels programes d’informació i debat en prime time.

De fet, aquest dilluns, Veo TV, que des de finals de juny s’havia convertit en un programa de televenda, va incorporar un nou programa, Con el mundo a cuestas (22.30 h, producció de Vértice 360º), que segueix la línia de La vuelta al mundo. El seu presentador, Carlos Cuesta, va aparèixer amb un batí de la bandera espanyola, guants de boxa i música de Rocky, i amb aquesta indumentària va explicar la seva versió de per què havien hagut de derivar cap a un canal de teletenda.

Cuesta va acabar la seva explicació, durant la qual va atribuir tots els seus mals al Govern del PSOE, dient: “Nosaltres només hem intentat finançar-nos i se’ns ha bombardejat per tots costats. Però com que tant se’ns en dóna, seguim pensant que vestim amb orgull aquest tipus de peces de roba i que estem aquí per estomacar al que faci falta, tornarem totes les vegades que se’ns trepitgi, totes les vegades i a colpejar”.

Des de que va deixar d’emetre i va acomiadar tota la plantilla, Veo esperava un inversor per a la cadena o un comprador de la freqüència. De fet, va arribar a negociar amb Antena 3, però la cadena de Planeta va fer-se enrere després de reemprendre contactes amb La Sexta. Finalment, Unidad Editorial ha tancat un acord amb Discovery Channel.

El president de Veo TV i conseller delegat de l’editora, Antonio Fernández-Galiano, destaca la “importància” de l’acord per poder desenvolupar a l’Estat un “projecte innovador”. Per a la directora general de Discovery al sud d’Europa, Marinella Soldi, llançar un canal amb Unidad Editorial suposa “una passa endavant” en el seu negoci televisiu i els permet “obrir noves oportunitats per seguir augmentant” la seva inversió en el mercat estatal.