Unidad Editorial ha posat en marxa UEtv, la nova productora audiovisual del grup, amb la qual es vol potenciar el desenvolupament de continguts multimèdia, tant per a les necessitats de les seves diferents marques com per a tercers.

UEtv està dirigida a la realització nous formats per a mitjans diferents –televisió, internet, cinema, publicitat, branded content–, a més de produir nous continguts adaptats als diferents suports.

“Volem que UEtv reculli la millor herència del periodisme audiovisual que amb tant mèrit va sorgir des de la redacció d’El Mundo, gràcies l’empenta, la creativitat i el talent de periodistes com Melchor Miralles, Fernando Quintela o Manuel Aguilera”, ressalta Aurelio Fernández, director general de publicacions d’Unidad Editorial.

El directiu afegeix que UEtv “neix amb el gen dominant en el seu ADN del reporterisme i el periodisme d’investigació que van revolucionar la televisió dels 90, encara que actualitzarà la seva proposta audiovisual per adaptar-se a un nou temps amb audiències molt més exigents i un nivell de competència sense precedents per la irrupció de les poderosíssimes plataformes digitals que han pres posició en el sector”.

Miguel Toral, director de l’àrea audiovisual

La productora forma part de l’àrea audiovisual d’Unidad Editorial, que treballa de forma transversal per a tot el grup, amb la producció de formats multimèdia per a totes les capçaleres, així com espais per als departaments de màrqueting, publicitat o branded content.

La direcció de l’àrea audiovisual ha estat assumida pel periodista Miguel Toral, que després de nou anys torna a Unidad Editorial, on entre d’altres havia estat director de continguts de Veo7. Com a adjunt a la direcció s’incorpora Javier Negre, d’El Mundo.