El consell de govern de la CCMA ha aprovat la unificació dels serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio de les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona per “adaptar-ne les estructures i millorar l’eficiència dels recursos disponibles”. La mesura arriba després de fusionar la majoria de corresponsalies a l’estranger i la de Madrid, en aplicació d’un model de “confluència” que finalitzaria amb la unificació de les redaccions d’informatius d’ambdós mitjans, prevista per a finals d’any.

A partir de dilluns, les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona de TV3 i Catalunya Ràdio començaran a treballar unificades “orgànica i funcionalment”. En una segona fase, s’adaptaran les instal·lacions perquè “el més aviat possible”, i “en funció de les característiques” de cada seu, les redaccions d’ambdós mitjans comparteixin un espai únic en cada delegació.

Les delegades i subdelegats seran Isabel Pasqual i Albert Requena, a Girona; Carolina Gili i Roser Perera, a Lleida, i Coia Ballesté i Anna Massip, a Tarragona.

L’objectiu de les unificacions és potenciar la col·laboració entre els mitjans i la creació i difusió de continguts de manera coordinada, transversal i multiplataforma, guanyant eficiència de producció, tècnica i administrativa, segons remarca la CCMA.

Reticències dels treballadors

Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio, però, no veuen clara la confluència de redaccions d’informatius sense un projecte al darrere. Unes reticències mostrades fa un mes, quan la direcció de la CCMA va acceptar crear una comissió conjunta amb els treballadors per tractar els aspectes laborals i professionals de les unificacions, la qual encara no s’ha posat en marxa.

Aleshores els representants de les plantilles també van demanar conèixer formalment per escrit el projecte de confluència de redaccions, amb informació detallada, el pressupost, el calendari i les previsions organitzatives, logístiques i de funcionament, document que encara no han rebut.