Convocats pel Sindicat de Periodistes de Caralunya (SPC), el Sindicat de la Imatge-UPIFCCCOO i UGT, aquest dimarts uns 200 treballadors dels mitjans de comunicació catalans es van concentrar a la plaça Sant Jaume de Barcelona en defensa de la professió i el dret a la informació, i en protesta contra les retallades, la pèrdua d’ocupació i “l’assetjament” als mitjans públics. Entre els concentrats, destacava una àmplia representació de treballadors d’El Punt Avui.

El secretari de Comunicació, Josep Martí, va rebre una representació dels convocants, que van lliurar-li una carta dirigida al president, Artur Mas, on es demanen polítiques públiques per protegir els mitjans.

Durant la concentració es va llegir el manifest S’ho volen carregar tot… també el dret a la informació, on es recorda que des de l’inici de la crisi s’han perdut uns 2.000 llocs de treball en el sector, sense oblidar la situació dels col·laboradors a la peça, que quan perden la feina no tenen ni indemnitzacions ni dret a l’atur.

El text assenyala que els mitjans públics, especialment RTVE i les cadenes autonòmiques, estan sent objecte d’un “brutal assetjament” per part dels operadors privats amb la “plena complicitat” dels poders polítics, als qui acusa de voler evitar que els professionals de la informació expliquin les retallades.

“Es fan retallades a la sanitat, a l’educació, als serveis públics i també als mitjans de comunicació. Ara que encara podem, intentem explicar-ho perquè demà serà massa tard”, rebla el manifest.

Concentració a Sant Cugat

Paral·lelament, els treballadors de RTVE a Sant Cugat es van concentrar per quarta setmana a les portes del centre de producció en defensa de la producció interna i la desconnexió en català, i en contra de les retallades pressupostàries.

En aquesta nova concentració, a més, es va recolzar la jornada reivindicativa en defensa dels mitjans i el dret a la informació que, com la de Barcelona, va tenir lloc a diferents ciutats de l’Estat.