La Unió de Periodistes Valencians ha denunciat que el plec de condicions del servei televisiu que impulsa la Diputació de València “vicie” des de l’inici el seu funcionament amb el “control” sobre els continguts que vol implantar. La UPV fa referència al fet que la Diputació s’encarregarà de donar el vistiplau definitiu a la graella, la qual l’adjudicatària del servei li haurà d’entregar amb un mes d’antelació.

“Entenem que pot arribar a ser una censura prèvia, sobretot pel que fa als informatius, que s’han d’allunyar de qualsevol supervisió política o institucional”, assegura en un comunicat la UPV, que considera que els poders públics han de garantir la llibertat d’expressió i no “condicionar-la als vaivens dels polítics del govern de torn”.

La Unió de Periodistes afegeix que l’organisme supramunicipal “menysprea” la professió i la sotmet “al dictat dels interessos partidistes”, repetint els “vells models” que l’organització rebutja.

A banda, la UPV insta la Diputació de València a exigir al Govern d’Alberto Fabra que desbloquegi l’aplicació de la sentència de fa dos anys del Tribunal Suprem que anul·lava les adjudicacions de la TDT de 2006.

L’organització remarcaque mentre aquesta sentència continuï paralitzada, només hi ha dues empreses que es poden presentar a la licitació. En canvi si s’apliqués, assegura que també s’hi podrien presentar televisions de caire local, garantint un concurs “més plural i transparent”.