Aquest dijous acaba el termini de negociacions per l’ERO d’extinció presentant per la direcció de Gráficas de Prensa Diaria (GPD), la rotativa de Zeta a Parets. Per fer pressió abans de la finalització de la negociació, aquest dimecres i dijous les plantilles de GPD, Ediciones Primera Plana i altres empreses del grup estan convocades a una vaga en defensa de la rotativa.

De moment, l’empresa manté l’expedient d’extinció que suposaria l’acomiadament dels 102 treballadors amb l’objectiu d’estalviar uns 4,5 milions d’euros. L’alternativa de Zeta per conservar la rotativa de Parets passaria per aplicar un ERO per a 47 treballadors i rebaixar a la meitat el sou a la resta de la plantilla, mesura rebutjada pels representants sindicals.

Segons el comitè d’empresa, la direcció ha rebutjat una proposta que suposaria un estalvi de 3 milions per considerar-la inviable. Aquesta passaria per un ERO temporal amb una reducció salarial del 17%; sortides voluntàries; internalització d’alguns serveis subcontractats; la reclassificació de la plantilla en grups professionals amb mobilitat funcional; i el fraccionament de les vacances i la rebaixa del plus dels diumenges, entre altres mesures.