La televisió pública balear ha adjudicat el servei tècnic d’emissions d’IB3 al grup Vértice 360º. L’import de l’adjudicació és de 2 milions d’euros (la meitat que fins ara) i el contracte tindrà una durada de dos anys prorrogables dos més. Actualment el servei el realitza Telefónica Servicios Audiovisuales (TSA), que no s’ha presentat a un concurs convocat perquè el contracte finalitzava a final d’any.

La relació de Vértice amb IB3 no és nova. Una filial seva, Videoreport, és l’encarregada de l’explotació tècnica d’estudis, del departament de decorats i del d’estilisme a IB3 Mallorca, així com l’operació tècnica de les delegacions de Menorca i Eivissa. L’empresa acaba de presentar un ERO per a 18 dels 48 treballadors.

Per la seva part, la competència de Vértice, el grup Secuoya, és l’adjudicatària dels serveis informatius d’IB3 a través de la filial Central Broadcaster Media (CBM), la qual també ha presentat un ERO, en aquest cas per a 34 dels 174 treballadors. Les plantilles de CBM i Videoreport han aprovat fer una vaga indefinida a partir del dia 20.

De moment, Vértice ha passat per davant de Secuoya en tots els processos d’externalització de les televisions públiques endegats després del canvi normatiu. A més, del d’IB3, s’ha adjudicat sengles contractes amb Aragón Televisión i Canal Extremadura.