El Jutjat d’Instrucció número 16 de Madrid ja pot obrir el judici oral contra Eduardo Inda, Esteban Urreiztieta i Fernando Lázaro, denunciats per Xavier Trias per un article, publicat a El Mundo l’octubre de 2014, on s’afirmava que l’aleshores alcalde de Barcelona tenia un compte ocult a Suïssa amb 12,9 milions d’euros.

Després d’enviar-los a judici, els tres periodistes van presentar un recurs d’apel·lació amb el suport de la Fiscalia que ara ha estat rebutjat per l’Audiència Provincial de Madrid, ja que considera que en cap moment han pogut acreditar que la veracitat de la informació publicada.

En aquesta línia, l’Audiència recorda que un informe de la Direcció General de la Policia espanyola assegura que no hi ha cap document que atribueixi a Trias la titularitat del compte en qüestió, malgrat els periodistes citaven fonts del Ministeri de l’Interior.

“En el recurs no es desvirtuen els indicis de criminalitat existents”, afirma l’Audiència Provincial de Madrid, que considera que la valoració final del cas s’haurà de realitzar en un judici.