El digital VilaWeb aquest dimarts celebra el seu 15è aniversari amb una festa on reuneix els pioners d’internet a Catalunya i inaugura la seva nova redacció, que a més viurà tres jornades de portes obertes (de dimecres a divendres). A banda, VilaWeb ha programat 15 activitats per més endavant, com ara comptar amb 15 ‘directors’ per un dia.

La festa d’aniversari començarà aquest dimarts, a les 18 h, amb una trobada que reunirà els pioners de la internet catalana, en un homenatge a aquells que van posar les bases per l’extensió de la xarxa arreu del país. A la trobada hi participaran: Amadeu Abril, Eudald Domènech, Carles Bellvé, Alfons Cornella, Ramon García Bragado, Luís Ángel Fernández Hermana, Luís Reales, Oriol Ferran, Marta Continente, Alfons Cornella, Artur Serra, Cristina Ribas, Mercè Molist, Joan Jofré, Carles Bellver, Ricard Vaqué, Xavi Pastor, Carles Flamerich, Josep Fígols, Miquel Saperas o David de Montserrat.

Posteriorment, s’inaugurarà oficialment la nova redacció amb un acte presidit pel president del Parlament, Ernest Benach, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. També hi participarà el dissenyador América Sánchez, autor de la maqueta i la imatge corporativa de VilaWeb, i Montserrat Batlle, arquitecte de l’estudi RGA, encarregada de la reforma de la nova redacció, una antiga fusteria del carrer Ferlandina.

A partir del dilluns 15 de novembre, el diari publicarà diferents iniciatives. Una de les més destacades és que durant quinze setmanes, una persona de rellevància pública dirigirà el diari durant un dia, aportant una visió particular al món de la informació. Entre els directors convidats hi haurà Xavi Sarrià, Biel Mesquida, Martí Domínguez, Najat El Hachmi, David Carabén, Matthew Tree i América Sánchez, entre d’altres.

A més, es farà una trobada d’edicions locals l’11 de desembre, i el 16 del mateix mes es farà una festa a València. El 15è aniversari de VilaWeb es tancarà amb una trobada de blocaires.