El grup francès Vivendi ha demanat al Govern espanyol l’autorització per adquirir fins a un 29,9% del capital social de Prisa, cosa que el convertiria en el seu principal accionista (actualment ho és Amber Capital amb el 29,84%).

Vivendi va entrar en l’accionariat de Prisa el passat gener amb un 7,6% del capital social, i poc després va augmentar la participació fins al 9,936%, esdevenint el segon accionista del grup.

Segons ha comunicat Prisa a la Comissió Nacional dels Mercats de Valors, Vivendi ha manifestat que actualment no està en negociacions ni converses amb cap accionista per a l’adquisició de més accions del grup.

Amb el 29,9% de l’accionariat, el grup francès no arribaria al percentatge pel qual estaria obligat a presentar una oferta pública d’accions (OPA) per tot el capital.

La petició d’aprovació al Consell de Ministres es produeix per la normativa introduïda per l’Executiu arran de la pandèmia. Aquesta obliga els inversors estrangers a obtindre el vistiplau del Govern espanyol per a les operacions en què superen el 10% o s’adquireixi el control d’una societat que formi part dels sectors considerats estratègics, entre els quals s’inclouen els mitjans de comunicació.