El grup Vocento ha iniciat l’aplicació d’un expedient de regulació temporal d’ocupació amb una reducció del 25% de jornada i sou durant els mesos de juny i juliol per a tota la plantilla. A l’abril i al maig, Vocento ja havia aplicat un primer ERTO del 40%, però només per a uns 1.300 treballadors dels 2.800 del grup, quedant-ne al marge el personal de redaccions, rotatives i sistemes informàtics.

Des de que es va anunciar el segon ERTO, els representants laborals i de les diferents empreses del grup han estat negociant les condicions. Així, han acordat que les retallades no afectin els dies de vacances ni els plusos per treballar caps de setmana i festius. També hi haurà compensacions per completar total o parcialment els salaris més baixos.

Per altra banda, en cas que alguna empresa de Vocento assoleixi l’Ebitda previst en els pressupostos, es reintegrarà a la plantilla el que hagin deixat de percebre per l’aplicació de l’ERTO. El grup també s’ha compromès a no executar acomiadaments objectius aquest any. I en cas que algú fos acomiadat fins a l’1 de juliol de 2021, rebria una compensació econòmica per l’atur consumit durant l’ERTO.

Finalment, també s’han retallat els salaris dels directius i càrrecs de responsabilitat de totes les empreses de Vocento en la mateixa proporció que a la resta de plantilla, però sense la reducció horària.