La plataforma YouTube ha retirat 14 vídeos dels denunciats pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya que promocionaven suposats tractaments per curar la Covid-19 sense comptar amb l’aval de les autoritats sanitàries ni de la comunitat científica.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha celebrat la ràpida reacció de YouTube en la retirada d’uns vídeos que “eren clarament perjudicials i demanem la retirada immediata dels vídeos que encara no han estat suprimits”. A més, ha remarcat que el CAC continuarà “monitorant les diferents plataformes per detectar desinformació o continguts perjudicials”.

El CAC va elaborar un informe on constatava que els 16 vídeos denunciats presenten suposats investigadors que asseguren haver trobat un remei a la malaltia i que atribueixen la manca de reconeixement als interessos de la indústria farmacèutica.

En algunes de les peces fins i tot es posa en dubte l’origen del coronavirus (amb referència a teories conspiratives en relació a la seva propagació voluntària o involuntària des d’estaments militars) i es qüestiona la necessitat de les mesures de protecció, com ara el distanciament social.