No hi ha hagut acord entre la direcció de Zeta i els representants dels treballadors de Gráficas de Prensa Diaria. L’empresa va presentar aquest dimarts un ERO d’extinció per a la rotativa de Parets que suposaria l’acomiadament dels 102 treballadors.

Per la seva part, la plantilla ha iniciat aquest dimecres una vaga de quatre dies i n’ha programat cinc més pera  la setmana vinent, la qual cosa provocarà que El Periódico i l’Sport s’hagin d’imprimir a Saragossa (també de Zeta), Sant Fruitós de Bages i Tarragona. Paral·lelament, les assemblees de treballadors d’El Periódico i empreses intercentres de Zeta han aprovat sis dies de vaga general (20,21,22,25,26 i 27 de març) en protesta contra el tancament de GPD a Parets.

Des de l’empresa s’assegura que el model de la rotativa és “insostenible” perquè té uns costos “inassumibles”, segons recull l’ACN. Per la seva part, els sindicats troben inviable que els diaris de Zeta deixin de tenir una planta d’impressió pròpia, i acusen la direcció del grup d’haver rebutjat un pla que contemplava baixes voluntàries, prejubilacions i un ERO temporal, mesures que suposaven un estalvi de més d’un milió. Des de Zeta, però, s’explica que amb la mesura es vol reduir la despesa en més de 4 milions d’euros.

L’alternativa de Zeta per conservar la rotativa de Parets passaria per aplicar un ERO per a 47 treballadors i rebaixar el sou a la resta de la plantilla, mesura posada sobre la taula durant la negociació amb els sindicats (amb mediació de Treball), i rebutjada pels representants dels treballadors.