El mateix dia en què els informatius obren amb la rebaixa de l’IVA dels macarrons, es fan virals unes imatges de la parella del futbolista Ronaldo que ensenya, amb una evident impostura, el seu 14è cotxe d’extra gamma valorat en 300.000 euros. El sentit de l’oportunitat dels community manager que preparen –o millor dir, perpetren– aquests cops d’efecte només és comparable amb la buidor del fet en si mateix. Sense pudor ni moral ni compassió, els adults de la família Ronaldo obren la seva obscena intimitat per ensenyar-nos l’abundància grollera (molt important el verb ‘ensenyar’) i surten a celebrar el regalet sorpresa: un Rolls-Royce. El vídeo viral o TikTok és l’el·lipsi de la buidor.

Els informatius ens detallen la rebaixa dels preus en els aliments bàsics, però l’atenció la tenim en què “Isabel y Mario han roto”, titular gloriós de la revista ¡Hola! en portada, sense haver de donar més explicacions. L’el·lipsi en aquest cas és la del negoci del fum sense tabac més fals que els bitcoins dels joves aprenents a milionari, paràsits d’un sistema fracassat que ningú pot curar.

Deia Woody Allen que cada vegada que sent Wagner li entren ganes d’envair Polònia. I el diccionari ens diu que ‘estultícia’ significa ignorància, nacrada o estupidesa. Ja hem vist que fer revolucions no surt gratis, i més si tots vivim sepultats per la pilota. Tot just ara algú comença a treure el nasset després de l’allau futbolística, demostrant empíricament que hi ha vida després del Mundial de Qatar. Però, amb sinceritat, qui els diu ara als argentins que la seva histèria col·lectiva està construïda sobre els fonaments plens de cadàvers anònims que ja són pols del desert?

Els mitjans de comunicació ens estem lluint amb la buidor. No va ser suficient tenir-nos segrestats dues setmanes amb l’etern funeral de la reina britànica, que ens va catapultar a l’edat Mitjana? I ens espera una doble ració, perquè el xou real continuarà a l’abril, ara amb la coronació del fill Carles, si no li espatllen la vetllada les exclusives quilomètriques del príncep pèl-roig i l’exactriu de sèries b. Els royals mai deceben.

Escric aquestes línies i tanco amb el titular que m’arriba: “Reunió d’emergència de la UE per la covid a la Xina”. 29 de desembre del 2022.

David Centol, editor del Grup Comunicació 21.

Breu història del titular