La iniciativa de VilaWeb d’apagar 24 hores el portal ha estat seguida per centenars de webs i blogs. Es multipliquen les convocatòries de mobilitzacions a les poblacions del País Valencià per tal de fer sentir la seva veu desprès de que el Govern de Camps hagi aconseguit obligar a Acció Cultural a tancar les emissions de TV3. La reacció a internet ha estat exponencial i l’etiqueta #sensesenyal l’espurna que ha iniciat les mobilitzacions. Les accions continuen i no s’aturaran fins que es restableixin les emissions.

Compartim la reflexió que fa el periodista Àlex Gutiérrez al seu blog: “La ‘D’ de TDT vol dir digital, però en realitat aquesta tecnologia s’aplica encara amb mentalitat analògica: l’espectre radioelèctric és limitat i en la prerrogativa dels diferents governs a l’hora d’administrar-lo hi ha el marge per a qualsevol vel·leïtat política. Era evident que Camps no tenia cap intenció de complir el pacte de reciprocitat amb la Generalitat catalana. Tot plegat era una estratagema per obtenir un múltiplex més que li permetria estendre una catifa vermella a determinades televisions de la comunitat murciana molt més afins políticament”.

Certament, el corrupte Govern de Camps no té escrúpols en legislar al seu favor una llei ex professo que ha permès un atemptat directe contra la llibertat d’expressió més flagrant. La solució es complica, però es fa palesa més que mai la necessitat de mantenir viu el debat crític i la protesta, tant a Catalunya com al País Valencià. TV3 no pot ser considerada, impunement, “una televisió pirata”.

David Centol. Editor del Grup Comunicació 21.