L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Valencians organitza el 5 d’octubre la quarta Jornada de Periodisme de Proximitat, en aquesta ocasió sota el títol La innovació en periodisme digital, noves tendències en comunicació en format digital per a les redaccions de mitjans de proximitat. L’activitat tindrà lloc l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València a les 11.30 h.

La jornada té com a objectiu proporcionar les eines necessàries perquè la premsa de proximitat pugui explorar noves formes de comunicar i conèixer les tendències internacionals de futur, amb un enfocament cap als de mitjans en llengua valenciana.

La sessió comptarà amb tres ponències. Carmina Crusafon, doctora de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, oferirà Què està passant a nivell internacional a la premsa de proximitat? Tendències i casos d’èxit, basant-se en les novetats presentades al Congrés Mundial d’Editors de Premsa organitzat per WAN-IFRA.

A continuació, Josep M. Ganyet, CEO de Mortensen i expert en comunicació digital i intel·ligència artificial, oferirà la ponència El redisseny de Vilaweb, un cas pràctic, on explicarà el cas real de canvi del diari degà de la premsa digital a Europa.

Per acabar, Tània Carrobé, directora de màrqueting i projectes digitals d’Xtratègics, exposarà Noves tendències i formats a les xarxes socials per als mitjans locals, fent una proposta de formació que engloba un seguit de conceptes teòrics i pràctics.

La inauguració de la quarta Jornada de Periodisme de Proximitat anirà a càrrec de Ramon Grau, president d’AMIC Valencians.