La Fiscalia Anticorrupció demana gairebé sis anys de presó, a més de tres anys d’inhabilitació especial, per a Álvaro Pérez ‘El Bigotes’, i per a l’exdirector general de Radiotelevisió Valenciana, Pedro García, pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals, frau, falsedat en document mercantil, suborn, delictes contra la hisenda pública i blanqueig, en el marc de les irregularitats en la visita del papa Benet XVI a València el 2006, segons informa elDiario.es.

A més, per a García també demana una multa d’1,1 milions d’euros, mentre que per a Álvaro Pérez reclama una de 821.859 euros per blanqueig de capitals i una altra de 332.142 per delictes contra la hisenda pública. Pérez va reconèixer els fets i “va explicar detalladament la manera d’actuar de l’organització de Francisco Correa, el seu assentament a València i la participació de la resta dels acusats”, recorda la fiscal en referència a la trama Gürtel.

La trama Gürtel va ingressar una comissió il·legal de 3,2 milions d’euros del contracte pel subministrament de les pantalles i la megafonia vinculat a la Fundació Valenciana V Trobada Mundial de les Famílies.

La fiscal Concepción Nicolás demana cinc anys i deu mesos de presó per a García i cinc anys i nou mesos per a El Bigotes, a més de tres anys d’inhabilitació especial per a tots dos. A l’empresari Jacobo Gordon li demana una pena de nou mesos de presó, 257.138,49 euros de multa i 117.300 euros de responsabilitat civil, i per al presumpte blanquejador de la trama, Ramón Blanco Balín, sol·licita onze mesos de presó i una multa de 821.859 euros.

Per a tres exalts càrrecs de Canal 9 (Vicente Sanz, Juan Prefaci i Antonio de la Viuda), el ministeri públic sol·licita una pena de quatre anys i sis mesos de presó per malversació i inhabilitació absoluta durant vuit anys. Vicente Sanz, expresident del PP de València i exsecretari general d’RTVV, ja va ser condemnat per abusos sexuals a tres treballadores.

Ricardo Calatayud Darocas, exdirector econòmic i financer d’RTVV, i José Llorca Bertomeu, exdirector general de Canal 9, van reconèixer la seva participació i la d’altres acusats en els fets. La Fiscalia demana dos anys de presó per a cadascun i 11 mesos d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic. Per a Luis Sabater Balaguer, excap del departament tècnic d’RTVV, la fiscal sol·licita les mateixes penes en el cas que en l’exercici del seu dret a l’última paraula reconegués la seva participació en els fets.

Per a l’empresari Vicente Torró Casanova, cosí polític de Pedro García, el ministeri fiscal sol·licita un any i dos mesos de presó i una multa de 243.600 euros, una xifra idèntica a la “quantitat blanquejada”. A l’empresari Rafael Martínez Molinero, vinculat a l’empresa adjudicatària Teconsa, que també va confessar els fets, li demanen una pena de dos mesos de presó, una multa de 317.614 euros i la “pèrdua de la possibilitat d’obtenir subvencions o ajudes públiques i del dret a gaudir de beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat Social per temps de cinc mesos”.

A més, als germans Óscar i Carlos Ignacio Fragio Díaz, vinculats a una de les empreses que va obtenir contractes, la Fiscalia els demana, després d’haver col·laborat en l’aclariment dels fets, una pena de tres anys i nou mesos de presó i una multa de 450.544 euros per cap.

De la llista definitiva d’acusats han quedat exclosos el difunt exdirector general de la Policia amb el Govern de José María Aznar i l’expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino. L’Audiència Nacional va arxivar la causa oberta contra Cotino i ha tornat a la família els béns embargats (una planta baixa i dos habitatges).