El ple del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana ha acordat proposar les candidatures de Mar Adrián Cortell, Miquel Francés i Domènec, i Pau Vergara Belinchón per ocupar la presidència del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

L’ens regulador ara traslladarà la seva proposta a la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual de les Corts Valencianes, que haurà de triar quina de les tres

Per a la selecció, el CACV ha avaluat els projectes presentats, els currículums i les entrevistes realitzades, i ha valorat especialment l’experiència en la gestió pública, a més dels mèrits acadèmics i professionals. Segons assenyala en un comunicat, en l’elecció també ha prevalgut la motivació de servei públic i els coneixements del marc normatiu.

A l’octubre, el Consell de l’Audiovisual va obrir una convocatòria pública, un procés nou en l’elecció de la presidència de la Corporació.

A finals d’octubre va finalitzar el mandat de sis anys de la presidència de la CVMC. El càrrec l’ocupa en funcions Mar Iglesias (qui no s’ha presentat a la convocatòria), que el novembre de 2019 va assumir la vacant deixada per Enrique Soriano.

Els aspirants

La periodista Mar Adrián Cortell va ser directora d’IB3 Televisió (2011-2015) i actualment forma part del departament de programes d’Atresmedia. Adrián havia exercit diferents càrrecs en l’antiga Radiotelevisió Valenciana, i el 2017 es va presentar al primer concurs públic per dirigir À Punt (que es va adjudicar Empar Marco). Anteriorment, Mar Adrián va ser directora d’anàlisi, formats i continguts d’IB3 TV, directora de nous projectes de Telemadrid i directora de continguts d’Aragón TV.

Miquel Francés i Domènec és investigador i professor titular de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València, director del taller d’audiovisuals i director del Màster en Continguts i Formats Audiovisuals. Francés dirigeix el grup d’investigació Continguts i Formats Audiovisuals i és secretari general de l’Associació de les Televisions Educatives Iberoamericanes (ATEI).

El periodista, guionista i cineasta Pau Vergara és l’actual director de la publicació valenciana Cartelera Turia. Vergara sigut productor i director de vendes internacionals de la productora de cinema i televisió Maltes Produccions, i ha escrit guions i dirigit diversos documentals i curtmetratges, entre d’altres.