Aquest divendres Enrique Soriano ha deixat la presidència del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, decisió que feia uns dies havia comunicat al Govern de la Generalitat. Les seves funcions les assumeix en funcions la periodista Mar Iglesias, vicepresidenta de la CVMC.

“El procés de creació dels mitjans públics no ha estat exempt de debats. Però el realment important és que els mitjans de comunicació públics ja són una realitat. Aquest era l’objectiu essencial encomanat al Consell Rector el 2016. Un objectiu que hem complit”, ha assenyalat Soriano en el comiat.

“Només tinc paraules d’agraïment per a Enrique Soriano i la seua tasca al capdavant de la Corporació durant aquests anys”, ha dit Iglesias. “Ara toca continuar treballant per a consolidar els mitjans de servei públic valencians, per a la qual cosa cal comptar amb totes les persones que formen part d’aquest projecte”, ha afegit la periodista.

Enrique Soriano va ser escollit president de la CVMC l’octubre de 2016 i ara torna a la seva plaça de lletrat de les Corts Valencianes. Fa més d’un any que va comunicar la intenció de deixar anticipadament el càrrec (el mandat finalitzava la tardor de 2022), però el canvi en la direcció general d’À Punt Mèdia, les dificultats per aprovar de l’oferta pública d’ocupació i la pandèmia de la Covid-19 ho havien demorat. També hi havia contribuït el fet que no se li hagi trobat un relleu.

Ara els partits del Botànic han de trobar una candidatura de consens que ocupi la presidència. Mentre no arribi, les seves funcions les assumeix provisionalment la vicepresidenta.

Mar Iglesias és llicenciada en Periodisme i doctora per la Universitat d’Alacant, i ha format part del consell rector de la CVMC des de que es va constituir. Anteriorment va ser directora de l’emissora universitària RàdioUA; vicerectora adjunta de promoció cultural de la UA, i directora del periòdic en línia ComunicandoUA.

Possible relleu per majoria absoluta

El consens per escollir una nova presidència de la CVMC podrà ser menys ampli que el 2016 després del canvi introduït a través de la Llei d’acompanyament als pressupostos de 2021. Abans, si no s’obtenia el suport de dues terceres parts de les Corts en primera votació o de tres cinquenes en segona, es podia escollir un president provisional en tercera ronda per majoria absoluta per a un màxim de sis mesos mentre s’iniciava de nou el procés.

Ara aquesta provisionalitat de mig any ha desaparegut i la persona escollida en tercera votació per majoria absoluta ho serà pel mandat legal de sis anys. D’aquesta manera, n’hi hauria prou amb els vots favorables de PSPV, Compromís i Podem per elegir la nova presidència de la CVMC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram