El ple de les Corts ha escollit Enrique Soriano com a primer president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, el nou ens que creat per recuperar la radiotelevisió pública després de gairebé tres anys del tancament de RTVV.

Tal com estava previst, Soriano, fins ara lletrat de les Corts, ha estat escollit amb els 67 vots favorables de PSPV, Compromís, Ciutadans i Podem, superant el mínim de dos terços de la cambra (66). A l’hora de la votació, els diputats del PP han marxat de l’hemicicle per mostrar la seva disconformitat amb el procés de reobertura de RTVV.

A banda d’Enrique Soriano (proposat pel PSPV), les Corts també han escollit set dels membres del consell rector de la CVMC: Vicent Vergara (PSPV), Vicente Cutanda (PP), Rafael Xambó (Compromís), José Martínez (C’s) i María Lozano (Podem) en representació de les Corts; i Mar Iglesias (Compromís) i Raquel Piqueras (C’s) ocupant provisionalment el lloc dels consellers que han d’escollir els futurs Consell de l’Audiovisual i Consell de la Ciutadania. Tots ells han superat el mínim de dos terços.

Per la seva part, Podem ha mantingut el seu veto a Maite Fernández (proposada pel PP), que amb 54 vots favorables no ha passat el tall (cosa que sí hauria aconseguit si els populars no haguessin marxat). Ara, en el ple de novembre pot ser escollida en segona votació si obté una majoria de tres cinquenes parts (60 vots).

Finalment, també és consellera del nou ens María Dolores Navarro (UGT) en representació dels treballadors, que fins que no hi hagi plantilla s’aniran alternant els tres sindicats majoritaris.