Parc urbà inundable de La Marjal (foto: Elías Gomis).

La Marjal, un vergel para casi medio centenar de especies de aves, dels periodistes Carlos García Álvarez de Arcaya i Silvia Cárceles Pozo, de Radio Alicante de Cadena SER, ha guanyat la tercera edició del Certamen de Periodisme Ambiental d’Alacant.

Segons el jurat, el treball destaca per “ser un projecte de gran interès divulgatiu per a la societat en general, utilitzant varis canals, com l’entrevista, text en el blog, vídeo i una selecta galeria d’imatges, a l’abast de diferents públics”.

El guardó, dotat amb 500 euros, el convoquen l’Associació de Periodistes de la Província d’Alacant i Hidraqua.

Enguany el jurat també ha destacat el treball Hacia una economía más sostenible, de Francesca Zoicas, recent graduada en Periodisme, pel seu “desenvolupament rigorós i enfocament molt ben documentat”.

El jurat estava format per Alicia de Lara, professora de Periodisme a la Universitat Miguel Hernández i directora de la publicació UMH Sapiens; Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional a la Universitat d’Alacant; Joaquín Núñez, director de comunicació de la Diputació d’Alacant; Martín Sanz, director de comunicació i relacions externes d’Hidraqua, i Rosalía Major, presidenta de l’APPA.