El Tribunal Suprem ha ratificat l’absolució de l’exdirector de Radiotelevisió Valenciana, José López Jaraba, dels delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, falsedat documental, administració deslleial i frau a l’administració que se li atribuïen per uns contractes vinculats a la productora Alba Adriática, de José Luis Moreno.

Així doncs, la Sala Penal del TS ha desestimat els recursos presentats per la Generalitat Valenciana i la CGT del País Valencià contra la sentència absolutòria de 2020 de l’Audiència Provincial de València.

López Jaraba va ser jutjat per les suposades irregularitats en un contracte signat el 2007 amb la productora de Moreno per la sèrie Planta 25, quan encara no era director de l’antiga radiotelevisió pública (ho va ser de 2009 a 2012).

Després de la seva arribada, la Sindicatura va alertar que en una liquidació trobava a faltar 1,7 milions a favor d’RTVV. Finalment, es va arribar a un acord amb Alba Adriática, aquesta va reconèixer el deute i, per compensar-ho, es van lliurar uns programes de De un tiempo a esta parte. El peritatge va valorar els drets d’aquest espai en 400.000 euros.

L’Audiència de València no va considerar acreditat cap tipus d’acord entre José López Jaraba i José Luis Moreno per beneficiar la productora, ni que l’exdirector signés el contracte per perjudicar RTVV, ni que els drets d’emissió de De un tiempo a esta parte estiguessin sobrevalorats.

Ara el Suprem rebutja els recursos de Generalitat i CGT al considerar que l’Audiència va oferir una “fundada resposta a la pretensió condemnatòria” de l’acusació, sense que “s’adverteix una errònia valoració de les proves”.

A més, indica que “no cal titllar d’arbitrària o simulada l’argumentació del tribunal d’instància, encara que siguin apreciacions totalment divergents amb les de l’acusació, ja que són fruit de la immediació del tribunal, que no es poden modificar a través del recurs de cassació d’una sentència absolutòria, i que compleixen el cànon mínim exigible d’acord amb la jurisprudència”.