Una trentena de fotoperiodistes s’han concentrat aquest dijous al matí a l’entrada de la Ciutat Esportiva del València CF, a Paterna, sota el lema Amb la informació no es juga, en una convocatòria encapçalada per la Unió de Periodistes Valencians.

Els periodistes gràfics han protestat per la decisió del Consell Superior d’Esports i la Lliga de Futbol Professional d’impedir la seva entrada als entrenaments i els partits dels equips de primera i segona divisió. Així doncs, reclamen que s’inclogui als mitjans en el protocol d’accés a les ciutats esportives i camps de futbol, i que es retiri una prohibició que interfereix en la seva activitat.

El fotoperiodista Biel Aliño, membre de l’executiva de la Unió de Periodistes Valencians, ha manifestat que aquest veto suposa un “monopoli informatiu” per part de la LFP, que mitjançant la seva agència distribueix els continguts de vídeo, fotografies i notes de premsa dels entrenaments que considera. “Això no és informació, és propaganda”, ha assenyalat.

Aliño ha demanat al Ministeri de Sanitat, el CSD i la LFP que trobin una solució perquè tots els agents implicats puguin desenvolupar les seves tasques sense posar en risc la salut de ningú i poder garantir que la ciutadania rebi una informació contrastada.

“En aquest moment en què ens enfrontem a una greu crisi econòmica en la qual tots els sectors necessiten ajudes, els i les periodistes gràfics considerem que la millor ajuda que ens poden oferir és deixar-nos treballar”, ha reblat Biel Aliño.

A banda de València, ambé s’han realitzat concentracions de protesta davant les instal·lacions d’altres clubs de futbol de l’Estat.