El consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha aprovat una oferta pública d’ocupació parcial per a À Punt Mèdia que consta de 376 llocs de treball, 113 menys dels que hi havia en plantilla a finals de 2019. Una reducció que compta amb l’oposició del comitè d’empresa.

L’OPO és el pas previ a la convocatòria de proves selectives per a cada categoria laboral, la negociació sobre les quals es posa en marxa ara sense un termini concret.

Els sindicats critiquen que es convoquin oposicions “sense aportar garanties reals sobre el futur dels treballadors i treballadores les places dels quals no isquen a oferta pública; menys encara en un escenari de crisi com el què s’anticipa”.

La Corporació justifica l’OPO parcial per ajustar-se a la normativa que limita la despesa de personal a un terç del pressupost anual. Fins ara, s’havia aplicat una moratòria que de moment no s’ha prorrogat i, per tant, venç a finals d’any.

El comitè d’empresa, però, considera que l’OPO parcial és un risc per al futur del conjunt de la plantilla. Al seu parer, el perill es haver evitat retardant l’aprovació “a l’espera d’una nova moratòria de la regla del terç en la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat”, o bé “a la reforma imminent de la llei de creació, on es dona per segur l’eliminació d’aquesta disposició injusta”.

“Som l’única administració del sector públic valencià que pateix a aquesta ineficaç via de control de la plantilla i que amb els efectes de la seua implantació obri la via per a futures externalitzacions”, assenyala el comitè sobre la limitació de la consignació pressupostària per a la plantilla.

Els sindicats consideren que qualsevol retallada en llocs de treball s’haurà d’entendre com un expedient de regulació d’ocupació encobert.