El fundador de l’Associació Ciutadania i Comunicació, José Ignacio Pastor Pérez, ha presentat la seva dimissió com a president, tot obrint un procés de relleu i donar pas a una nova etapa de l’entitat.

“Després de 12 anys i mig, des del 13 de novembre de 2009, tirant del carro sense poder deixar de pedalejar, ha arribat el moment de fer un pas al costat”, assenyala Pastor en una carta als associats. En la missiva, explica que fa 15 mesos es va prejubilar, i que a l’estiu farà 65 anys, de manera que “és un bon moment per fer un canvi de cicle vital”, ja que necessita “descansar i disposar de temps per a altres passions”.

Amb tot, José Ignacio Pastor diu que “no és un adeu” a l’ACICOM, i que continuarà amb algunes de les iniciatives posades en marxa, però deixant totalment la responsabilitat de la gestió que ha realitzat des del naixement de l’entitat, creada el 2010 amb la missió defensar dels drets de la ciutadania i especialment els relacionats amb la informació i la comunicació.

Pastor també insta a preparar el relleu i que altres persones passin a la primera línia d’actuació i representació de l’entitat. Per això, anima a iniciar de manera immediata “un procés reconstituent que permeta implicar a les persones associades per crear un nou equip que lidere tot el procés de repensar o reconvertir ACICOM”.

José Ignacio Pastor: “El debat i l’esperit crític s’han convertit en l’ADN de l’ACICOM”