La Generalitat Valenciana constituirà una film comission que agruparà les diferents film offices municipals i provincials. L’objectiu és coordinar l’activitat de totes elles i atreure rodatges i produccions audiovisuals al País Valencià. Així ho ha anunciat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en un acte a FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid.

Segons ha explicat, la CV Film Comission també permetrà agilitzar l’obtenció de permisos per rodar al País Valencià, i impulsar diferents actuacions per a la seva promoció com a plató cinematogràfic. El projecte de la Generalitat és “fer evolucionar” el nou organisme i vincular-lo amb l’Spain Film Comission.

“La Comunitat Valenciana ha aconseguit ser ja un plató”, ha ressaltat Colomer, qui ha insistit que “és un orgull ser ja un territori fèrtil i capaç d’atraure rodatges” tant per a Turisme com per a tots els departaments de la Generalitat implicats, diputacions i municipis.

Francesc Colomer també ha apostat per continuar treballant per impulsar el turisme cinematogràfic “perquè a través de les pantalles arribem al món, doncs la pantalla és una eina de comunicació global extraordinària”.

L’actiu de la Ciutat de la Llum

En l’acte a FITUR, Francesc Colomer i Antonio Rodes, director de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital, han presentat la represa de l’activitat a la Ciutat de la Llum d’Alacant, que des del passat 1 de juliol pot tornar a operar.

“La Ciutat de la Llum reneix”, ha destacat Rodes. “Es tracta d’un actiu molt important per a l’economia valenciana”, ha apuntat, tot remarcant que els d’Alacant són “els millors estudis d’Europa”.