La cinquena edició dels Premis Periodístics de la Policia Local de València reconeixerà tot el col·lectiu de professionals que cobreix diàriament la informació municipal. Es tracta d’una decisió “inèdita”, segons ha destacat la organització, ja que fins ara els guardons havien estat nominals i s’havien concedit per reportatges o notícies concretes. L’acte de lliurament està previst que se celebri al gener.

“Enguany ha sigut excepcional; i el treball de tots els i les periodistes que cobreixen habitualment la informació més pròxima a la ciutadania, la informació municipal, també ho ha sigut”, ha ressaltat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha recordat que la Fundació de la Policia Local va crear els premis el 2016 amb una primera edició dedicada a reconèixer les millors aportacions periodístiques sobre violència de gènere.

Cano ha advertit el 2020 “també serà un dels anys més difícils per al sector periodístic a la ciutat; un any de molts acomiadaments, un any en què ha augmentat, encara més, la precarietat en la professió, per això volem reconèixer el seu treball col·lectiu, perquè és un treball essencial”.

Davant de la situació actual, el regidor s’ha sumat a la revindicació que “sense periodistes no hi ha periodisme, i sense un periodisme crític i independent no es concep una democràcia”. En aquest sentit, ha defensat especialment el treball dels professionals que cobreixen la informació municipal.

“Són els que més s’aproximen als nostres problemes i necessitats, els que més escolten el veïnat de la ciutat, i ens ajuden a crear i consolidar una comunitat crítica i exigent amb els seus drets i llibertats; i per això és tan important este reconeixement col·lectiu, perquè han informat com sempre quan més difícil ho tenien i comptaven amb menys mitjans per a fer-ho”, ha ressaltat Aarón Cano.