La Unió de Periodistes Valencians considera “insuficients” els 66,9 milions d’euros previstos en la partida destinada a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació en l’Avantprojecte de pressupostos per al 2022. Una xifra que, segons la UPV, suposa “una retallada de l’1,65%” respecte de l’aportació de 2021. En aquest sentit, indica que “la tisorada és encara més greu” si es té en compte que el Govern valencià preveu incrementar el conjunt dels pressupostos en un 9,1%.

En un comunicat, el col·lectiu exigeix uns pressupostos que “garantisquen una radiotelevisió pública de qualitat, viable econòmicament i dotada dels recursos necessaris per a complir amb la seua obligació de servei públic, alhora que motor de la indústria audiovisual valenciana”.

Preservar la qualitat periodística

La Unió de Periodistes considera que l’Avantprojecte de pressupostos “minva la capacitat de l’ens públic per convertir-se en l’empresa tractora de la indústria audiovisual valenciana”.

L’organització creu que l’aportació prevista “perjudicarà la capacitat de la ràdio, la televisió i el web de generar informació de qualitat per posar-la a l’abast de la ciutadania”, ja que “menys recursos significa menys periodistes en plantilla i dificultats per tirar endavant els espais de producció pròpia”.

La UPV reitera una demanda que ja va formular el mes passat la seva presidenta, Noa de la Torre, a les Corts Valencianes: “Cal revisar l’obligació que el cost de personal no puga superar el terç del pressupost total. Mantenir aquesta limitació és un llast; fer-ho en un context de retallada pressupostària encara ho empitjora”.

Sobre l’Avantprojecte de pressupostos, la UPV lamenta que “ni tan sols s’ha tingut en compte el canvi de criteri en el pagament de l’IVA, que suposa una retallada del 21% i malmet, per tant, la viabilitat econòmica de l’ens”.

També subratlla que la llei estableix que la Generalitat “té l’obligació” de consignar a la CVMC entre el 0,3 i el 0,6% del pressupost de la Generalitat. “La partida consignada per enguany (58,61 milions d’euros) representa el 0,28% del global”, alerta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram