La quarta edició dels Premis de Periodisme Sanitari, que promou l’Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana (ADSCV), homenatjaran la tasca dels professionals de la informació durant la crisi de la Covid-19.

Els guardons volen reconèixer i incentivar la recerca de l’excel·lència, la innovació i el rigor en el tractament dels fets per part dels professionals de la informació que treballen i publiquen de manera regular sobre assumptes sanitaris i mèdics al País Valencià.

“En un any tan especial com aquest, la nostra associació vol fer un homenatge als professionals de la informació que treballen tant en mitjans com en gabinets de comunicació d’hospitals per l’enorme esforç que han hagut de fer durant aquests mesos per preservar el dret a la informació de la ciutadania”, assenyala el president de l’associació, Carlos Fornés.

Els Premis Periodisme Sanitari compten amb dues categories: millor treball periodístic sobre la Covid-19, i millor trajectòria. La primera categoria s’adreça a professionals de premsa, ràdio o televisió. Els treballs s’han d’haver publicat o difós en castellà o valencià entre l’1 de gener i el 31 de juliol de 2020.

La segona categoria  reconeixerà la trajectòria professional d’un periodista de constatada independència i compromís amb la idea de servei públic que constitueixi un exemple i mereixi ser destacat per la seva trajectòria en el camp de la salut.

El termini de presentació de candidatures finalitza el 30 de setembre. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc durant el mes de novembre de 2020.