Foto: Germán Caballero / UPV

Els associats de la Unió de Periodistes Valencians han ratificat la candidatura encapçalada per Vicent Marco Moreno en el procés electoral endegat per renovar la comissió executiva de l’entitat. La llista de Marco era l’única que s’havia presentat als comicis, i tindrà de mandat fins al novembre de 2026.

Vicent Marco, que era vocal de l’executiva sortint, substitueix en la presidència Noa de la Torre, que va accedir al càrrec el 2017, i va ser reelegida el març de 2021. El relleu es va produir en l’assemblea extraordinària celebrada dissabte passat al Jardí Botànic de la Universitat de València.

La comissió liderada per Marco està formada per gran part de les persones que integraven l’anterior i tres noves incorporacions. En contret, continuen en la nova executiva Cristina Chirivella, José Luis Obrador, Violeta Tena, Natxo Andreu, Alicia Martí, Silvia Zarza, Diego Aitor San José, Rosana Peiró, David Blay i Lorena Tortosa; i s’incorporen Marta Moreira, Elena Tamarit i Carme Ripollés.

Objectius del mandat

La nova executiva continuarà amb la defensa de la dignitat del periodisme i dels seus professionals en un moment on “la precarietat afecta gran part dels companys i companyes”. També continuarà donant suport i eines (formació, assessoria, etc.) als associats per desenvolupar la seva tasca i facilitar-los l’adaptació als canvis de la professió.

Altres objectius de l’executiva per al nou mandat seran apropar-se a la realitat dels periodistes més joves, fer costat als professionals de la informació autònoms, i lluitar perquè es valori el paper rellevant dels més veterans; és a dir, els col·lectius “especialment vulnerables a la crisi del sector.

En l’esfera pública, el propòsit de la nova comissió és continuar reclamant que les ajudes públiques als mitjans de comunicació estiguin vinculades als llocs de treball i que es dignifiquin les condicions laborals.