Robert Rodergas i Pagès ha rebut una menció d’honor en la 19a edició dels Premis Nacionals de Comunicació per la seva llarga trajectòria en el sector de la publicitat. El jurat n’ha valorat que ha estat capaç de “transmetre entusiasme per la seva professió” i que “ha sabut obrir nous camins en la publicitat”.

Rodergas va aterrar al món de la publicitat després de dedicar-se a les arts gràfiques. A banda de posar en marxa la seva pròpia agència de publicitat (Rodergas, Barrera & Asociados), ha estat director de publicitat de Gallina Blanca, fundador i president de l’Associació de Joves Publicitaris Espanyols (AJEP), president del Gremi de Publicitat de Catalunya i fundador del segell Barcebona. És professor i conferenciant.

El publicista ha rebut nombrosos premis de creativitat i ha publicat diversos llibres sobre publicitat, com ara En el arca no se vende, Tiempos de publicidad i El mar que tinc.

Distinció per a Adsmurai

També en publicitat enguany s’ha distingit Adsmurai. El jurat assenyala que l’empresa creada el 2014 per Marc Elena, Otto Wüst i Juan Robles ha esdevingut “un referent de la indústria a nivell mundial gràcies al desenvolupament de la seva pròpia tecnologia”. En aquest sentit, es destaca que es tracta de l’única empresa catalana que ha aconseguit ser soci a nivell global de Facebook, Instagram o Pinterest, entre d’altres.