El Palau de la Generalitat va acollir dimarts al vespre el lliurament de la 20a edició dels Premis Nacionals de Comunicació en un acte encapçalat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. Enguany, en la categoria de publicitat s’han guardonat les campanyes del Sistema de Salut de Catalunya durant la primera onada de la pandèmia de la Covid-19.

El Jurat ha volgut premiar les campanyes #joActuo i #ensEnSortirem i les infografies informatives “com a exemple d’una feina col·laborativa i d’informació” en un moment molt complicat. “Una feina que es va estendre abastament per comerços i tot tipus d’establiments i telèfons mòbils al llarg dels primers mesos de la pandèmia amb indicacions concretes cap a la ciutadania, que van ser possibles gràcies a tots els professionals i a empreses de publicitat, comunicació i mitjans que es van comprometre amb aquest repte col·lectiu”, destaca el veredicte.

El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya va col·laborar de manera solidària aportant la campanya #joActuo i organitzant un equip de professionals que van treballar conjuntament per realitzar una comunicació que recordava la necessitat de quedar-se a casa i instava a aprofitar el talent de cadascú per donar suport a altres persones que ho podien necessitar.

Experiència sense precedents

El president Pere Aragonès i la consellera Laura Vilagrà lliuren el guardó en la categoria de publicitat (foto: Pau Cortina /ACN).

El Premi de Comunicació el va recollir Sílvia Hernández, publicitària freelance, en representació dels més de 100 professionals que van estar implicats en tirar endavant aquestes campanyes, entre els quals hi ha Rosa Romà i Elisabet García del Servei Català, de la Salut que van ser les encarregades de dirigir l’estratègia i les campanyes, i Aleix Satorras (Evil Love), Enric Nel·lo (Full Circle Karma), Marc Puig (Branding Time), Micky Ribera i Gerard Olivé (BeAgency) i Carlos Ortet (Zoopa), que també van ser presents a la cerimònia.

En l’acte, Sílvia Hernández va assenyalar que aquesta havia estat una “experiència sense precedents” que ha demostrat que entre tots es pot “construir un futur millor”.

La resta de guardonats en els Premis Nacionals de Comunicació 2021 van ser el programa Polònia de Televisió de Catalunya (en la categoria de televisió); Carles Porta del programa Crims de Catalunya Ràdio (radiodifusió); la revista Sàpiens (premsa); Cugat Mèdia (comunicació de proximitat);, i la plataforma Filmin (mitjans d’arrel digital). A més es van atorgar dues mencions honorífiques: a la periodista Júlia Otero i a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.