En un principi, les edicions impresa i digital de La Vanguardia en català tenien que llançar-se alhora, però va arribar el 3 de maig i no va ser així. Aleshores es va dir que s’havia volgut “deixar el protagonisme” a l’edició impresa, i que en uns dies –sense precisar quants– s’havia de posar en marxa.

Una mica més de mig any després, lavanguardia.cat continua sense fer-se efectiva i, pel que sembla, va per llarg. Segons informa la plataforma WICCAC (Webmàsters Independents en Català de Cultura i d’Àmbits Cívics), el grup Godó no té intenció de posar-la en marxa fins que no passi la crisi. L’argument és que costa molts diners tirar-la endavant i fer-ne el manteniment.

Cal recordar que al juny, un mes després del llançament de l’edició impresa, el director de l’edició digital del diari, Enric Sierra, va explicar a VilaWeb que es feia difícil posar una data al seu llançament per la complexitat tècnica de traduir-ne els continguts digitals. Paral·lelament, Comunicació 21 va poder saber que també hi havia un problema de manca de personal, ja que al web es prioritza la immediatesa i no és el mateix actualitzar-ne un que dos.

A banda, com ja vam informar fa un any des d’aquest mitjà, en l’any i mig que va durar el procés de renovació de l’antic web, posat en marxa al desembre, no es va tenir en compte l’edició del web en català malgrat ja s’estava treballant en l’edició impresa en aquesta llengua, aleshores encara sense data de llançament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram