Un mes després del llançament de La Vanguardia en català, la seva edició digital encara no és a punt. Tot i que inicialment es previa llançar conjuntament tant l’edició impresa com la digital, quan va arribar el dia no va ser així. Aleshores es va dir que  s’havia volgut “deixar el protagonisme” a l’edició impresa, i que teòricament en uns dies –sense precisar quants– s’havia de posar en marxa. Paral·lelament, però, encara es treballava per posar-la a punt.

Un mes després, es continua treballant en el projecte i no hi ha data de llançament. Segons ha explicat a VilaWeb el director de La Vanguardia digital, Enric Sierra, la complexitat tècnica de traduir els continguts digitals fa difícil de dir quan sortirà el web en català, ni tan sols si seria d’aquí poc o molt.

A banda, segons ha pogut saber Comunicació 21, també hi ha un problema de manca de personal, ja que al web es prioritza la immediatesa i no és el mateix actualitzar-ne un que dos. És a dir, amb els actuals efectius, podria passar massa estona entre que es penja una notícia en una edició i en l’altra.

A tot això, s’ha de recordar, com ja vam informar el passat mes de novembre, que malgrat haver estat treballant aproximadament un any i mig en la renovació de l’antic web –que es va actualitzar a principis de desembre després de patir un ajornament d’un mes– no s’havia tingut en compte el català, tot i que ja s’estava treballant en l’edició impresa en aquesta llengua, aleshores sense data de llançament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram