https://youtu.be/NA3ZgRDMjhk

La campanya de micromecenatge per recaptar els recursos necessaris per portar els blocs electorals davant el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg ha assolit els 6.000 euros que tenia per objectiu, gràcies a l’aportació de més de 160 mecenes. A aquesta quantitat se li sumaran 6.000 euros més que aportarà íntegrament el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Ara, l’entitat iniciarà el procés per demandar el sistema de blocs electorals als tribunals europeus després de gairebé una dècada treballant per la seva supressió i d’haver esgotat les vies jurídiques espanyoles.

La campanya es va iniciar el 13 d’abril per fer-la coincidir amb la campanya electoral de les municipals amb la idea de “recollir el malestar el malestar que provoca aquest sistema imposat per llei i que comporta un estat d’excepció informativa que genera rebuig entre els professionals i descrèdit entre els ciutadans”.

El CPC explica que, a més de les aportacions de particulars, també han contribuït a assolir el finançament els col·legis de periodistes d’Andalusia, Galícia, Múrcia i País Basc, comitès d’empresa de mitjans públics d’àmbit autonòmic i local, i altres organitzacions professionals de periodistes, fins i tot a nivell internacional.

En paral·lel a la denúncia davant el Tribunal Europeu, la Federació de Periodistes Europeus (EFJ) i la Federació Internacional de Periodistes (IFJ) van presentar aquesta setmana una queixa formal davant del Consell d’Europa sobre els blocs electorals a instàncies del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram