La Federació de Periodistes Europeus (EFJ) i la Federació Internacional de Periodistes (IFJ) han presentat una queixa formal davant del Consell d’Europa sobre els blocs electorals a instàncies del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Segons informa el CPC, ambdues organitzacions comparteixen que aquesta “anomalia” europea representa “una interferència política en el treball editorial i viola l’article 10 de la Convenció Europea de Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, que consagra explícitament la llibertat d’opinió i de rebre i difondre informacions i idees sense ingerència d’autoritats públiques”.

El Consell d’Europa recull, analitza i intercanvia informació sobre violacions de la llibertat de premsa i mitjans de comunicació a través d’una plataforma que promou la protecció del periodisme i la seguretat dels professionals. A instàncies d’aquesta queixa, la institució pot demanar explicacions i aclariments als estats membres.

Aquesta nova iniciativa del Col·legi de Periodistes es realitza en paral·lel a la campanya de micromecenatge impulsada per aconseguir els recursos suficients per presentar una denúncia contra els blocs electorals davant el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg, la qual finalitza el proper dissabte. 

El CPC, que porta gairebé una dècada lluitant per suprimir els blocs, entén que la informació electoral “ha d’estar vinculada a l’actualitat, vetllar per la pluralitat, la qualitat, el rigor i la imparcialitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram