L’espai Sense ficció de TV3 estrena aquest dimarts, a les 21.55 h, Joana Biarnés, una entre tots, el documental dirigit per Òscar Moreno i Jordi Rovira que explica la vida i obra de la primera fotoperiodista de l’Estat, la figura de la qual està rebent una onada de reconeixement arran d’aquest treball.

El film ret homenatge i reivindica la figura d’aquesta pionera, que actualment té 80 anys, i que en fa dos va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. Biarnés va aconseguir vèncer els prejudicis de l’època i triomfar en el món del reporterisme gràfic, abordant diferents àmbits: crònica social, esports, moda o retrat. El 1985, però, desencantada de la deriva sensacionalista del fotoperiodisma, va marxar a Eivissa, on va muntar un restaurant amb el seu marit. 

Joana Biarnés, una entre tots va ser la gran triomfadora de la darrera edició festival de films amb imatges d’arxiu Memorimage de Reus, on va guanyar tres dels cinc premis en joc: el de millor pel·lícula, el premi del públic i el MemoriJove atorgat pels estudiants. A l’abril, el film es va poder veure durant tot el mes a la xarxa de sales de la iniciativa El documental del mes, impulsada pel festival DocsBarcelona.

El documental d’Òscar Moreno i Jordi Rovira està produït per REC Videoproduccions en coproducció amb TV3 i TVE, i amb participació de Photographic Social Vision.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram