Joana Biarnés, una entre tots, dirigida per Òscar Moreno i Jordi Rovira, ha estat la gran triomfadora de la desena edició festival de films amb imatges d’arxiu Memorimage de Reus, al guanyar tres dels cinc premis en joc. Els guardons es van lliurar aquest diumenge a la nit en un acte al Teatre Bartrina.

En concret, el documental dedicat a la fotoperiodista catalana s’ha endut el Premi Ciutat de Reus a la millor pel·lícula per ser “una gran història que et captiva des del començament fins el final i que revela una realitat desconeguda de gran interès”.

El jurat també destaca Joana Biarnés, una entre tots per “ser una plataforma que projecta valors d’igualtat, esforç, lluita i superació, a més d’una lliçó d’humilitat”, així com “la seva tensió narrativa, el tractament dels grafismes, la postproducció de les imatges i la feina ben feta”.

A banda, el documental sobre Biarnés ha guanyat el Premi MemoriJove, atorgat per votació popular dels alumnes assistents a les projeccions matinals, i el Premi del Públic.

Finalment, el premi MemoriReus-Rabassa, també atorgat per votació popular, ha estat per al documental Els que es quedaren, de Vanessa Batista, sobre l’emigració catalana a Cuba, i el Premi Cinema Rescat al millor treball de documentació i recerca l’ha guanyat Nathalie Andries per la seva feina a Forbidden Film, de Felix Moeller. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram