El Grup Comunicació 21 ha presentat una queixa formal davant l’Ajuntament de l’Hospitalet perquè el periòdic Línia l’H ha estat ignorat en el Baròmetre d’opinió pública 2016. En l’enquesta facilitada a la ciutadania, a la pregunta “per quin mitjà s’assabenta normalment de les coses que passen a la ciutat de l’Hospitalet?” (pàgina 5), entre les publicacions que dóna com a opció de resposta no hi apareix Línia l’H, i sí altres com Diari de l’Hospitalet, El Far, La Ciutat de l’Hospitalet, Revista Aquí i Tribuna l’Hospitalet, les tres últimes tancades des de fa temps. A més de Línia l’H, l’estudi també s’oblida de capçaleres que poden tenir certa incidència a la ciutat, com Viu l’Hospitalet o El Llobregat.

L’editora de Línia l’H considera que, malgrat sí que hi ha un apartat on es pot especificar qualsevol altre mitjà que no figuri a la llista, les opcions que inclou el qüestionari “no s’adeqüen a la realitat comunicativa local”.

A més, en els resultats del Baròmetre, l’opció d’informar-se directament a l’Ajuntament s’acompanya amb el nom d’alguns mitjans (pàgina 16), entre els quals de nou la Revista Aquí i La Ciutat de l’Hospitalet, a més del grup de Facebook en desús Bellvitge City.

El Grup Comunicació 21 recorda que, en l’Anuari Estadístic de la Ciutat de l’Hospitalet que edita l’Ajuntament tampoc es menciona l’existència del periòdic Línia l’H, mentre sí que hi apareixen publicacions tancades. “Ja comencem a tenir la sensació que plou sobre mullat”, lamenta l’editora.

Línia l’H, que a l’abril farà quatre anys de vida, és l’única publicació de la ciutat que passa el control d’auditoria OJD, amb 9.567 exemplars certificats, segons la darrera onada. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram